Hanhelan Sukuseura ry

Hanhelan Sukuseura ry, jonka kotipaikka on Haukipudas, on merkitty yhdistysrekisteriin 2.10.2001.

Simo ja Maria Hanhela ovat Haukiputaan Hanhelan suvun esivanhemmat. Haukiputaalainen Simo Tuomaanpoika Mettovaara (1801-1888) ja Maria Erikintytär Huru (1797-1884) avioituivat v. 1829 Kiimingissä, morsiamen kotikunnassa. He ostivat v. 1836 tilan Hanhela Nro 52, joka oli perustettu Isojaon perusteella pari vuotta aiemmin. Simo ja Maria ottivat tilan nimen sukunimekseen. Hanhela Nro 52 sijaitsee Kiiminkijoen varrella Haukiputaan Taipaleenkylässä ihan Kiimingin rajan tutumassa.

Sukuseuran perustamiskokous pidettiin 2.6.2001 Kiimingissä kokoonkutsujan ja kokouksen puheenjohtajan H. Tapio Hanhelan kotona. Hallituksen ja samalla sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin H. Tapio Hanhela, varapuheenjohtajaksi Eero Hanhela, sihteeriksi Pentti Hanhela sekä hallituksen muiksi jäseniksi Eila Hanhela, Paavo Hanhela, Mauno Hanhela ja Lasse Hanhela. Sukuseuran rahastonhoitajaksi valittiin Jouko Hanhela. Sukuseuran perustajien eli edellä mainittujen henkilöiden syntymäkoti on ollut kantatilalla Hanhela Nro 52:1.

Kesäkuussa 2015 pidetyssä viidennessä vuosikokouksessa sukuseuran hallitukseen vuosiksi 2016-2018 valittiin seuraavat henkilöt: puheenjohtajaksi H. Tapio Hanhela, varapuheenjohtajaksi Aila Orabi ja jäseniksi Anssi Hanhela, Jukka Hanhela, Hilppa Isola, Outi Orajärvi ja Eija Savilaakso.

Sukuseuran säännöiksi on hyväksytty Sukuseurojen Keskusliiton ennakkoon tarkastuttamat sukuseuran mallisäännöt. Seuralle on avattu tili Oulun Osuuspankin Ylikiimingin konttoriin. Suomen markan viimeisenä vuonna 2001 jäsenmaksu oli 50 markkaa, ja eurovaluutan ensimmäisenä vuonna 2002 jäsenmaksu oli 10 euroa.

Jäseneksi liittyminen tapahtuu maksamalla jäsenmaksu (vuosimaksu 10 euroa tai ainaisjäsenmaksu 100 euroa) Hanhelan Sukuseura ry:n tilille, Oulun Osuuspankki Ylikiiminki, FI41 5530 0320 0207 51.

Jäseneksi liittyvän on ilmoitettava
- nimensä
- syntymäaikansa
- osoitteensa
- ja mahdollinen sähköpostiosoitteensa rahastonhoitajalle.

Ilmoitus joko maapostissa osoitteella Jouko Hanhela, Kurvitie 16, 91300 YLIKIIMINKI tai sähköpostilla jouko.hanhela@suomi24.fi.