Toimintaa 2017

tulosta | takaisin
     
 

Hanhelan sukua oli koolla Hanhiperällä

Hanhelan Sukuseuran vuoden 2017 tapaaminen pidettiin 5.8. Hanhiperällä eli suvun synnyinjuurilla.

Ohjelma oli laadittu Suomi100-hengessä. Tapaamisen aluksi kokoonnuttiin Hanhenkammin Kivikamariin eli entiseen navettaan. Hallituksen jäsenet kertoilivat, millaista ihmisten elo ja olo on ollut sata vuotta sitten Suomessa ja Kiiminkijokivarren pitäjissä. Hanhelan suvun kantavanhempien Simunan ja Marian 3. ja 4. polven jälkeläisiä oli v. 1917 elossa 48 eli saman verran kuin vuositapaamisessa oli osallistujia. Nuorimmat osallistujat ovat tänä vuonna syntyneitä, ja vanhimmalla on ikää kunnioitettavat 90 vuotta. Kauimmaiset osallistujat olivat tulleet pääkaupunkiseudulta.

Esitysten aiheina olivat mm. sosiaalihuolto, posti- ja puhelinpalvelut, maanviljelys ja puutarhanhoito, vaatetus ja pukeutuminen sekä seurakunnalliset seikat. Sosiaalihuollon tarpeet eivät suuremmin poikenneet nykyisistä, mutta terminologia on muuttunut eli enää ei puhuta loisista eikä irtolaisista. Postista on saanut jo yli sata vuotta sitten yksilöllistä palvelua, kun postinhoitaja on toiminut kirjoitustaidottomille kirjurina. Oulussa ensimmäiset puhelimet kilisivät v. 1882, mutta siitä vierähti useita vuosikymmeniä ennen kuin Hanhelan sukuun kuuluvat pääsivät langoille. Puutarhaoppaissa korostettiin puutarhan hoidon merkitystä niin ruumiin kuin sielunkin ravitsemiseen. Vaatehuolto oli naisten näppärissä käsissä, ja ainekset saatiin mm. pellavasta, lampaanvillasta ja nahoista. Lähes kaikki kynnelle kykenevät kävivät kirkossa lähes jokaisena sunnuntaina. Toimittaja Jukka Ukkolan runo "Suomi on" kertoo osuvasti, millaisessa maassa asumme.

Kivikamarista siirryttiin vilja-aitan kupeelle, jonne istutettiin Tulevaisuuden kuusi. Näin Hanhelan Sukuseura osallistuu Suomen 100-vuotisjuhlaan, ja tukee samalla Suomen kulttuurirahastoa. Istutuksen jälkeen osa porukkaa lähti tutustumaan kävellen Hanhelan raittiin ennen kuin suuntasi kulkunsa Tamppikoskelle makkaran paistoon ja kahville. Osa porukkaa tallusteli suoraan jokivarteen. Nuotion äärellä kerrattiin, miksi Hanhikoski muuttui Tamppikoskeksi, ja millainen ponnistus olikaan ollut Hanhiperän isäntien yritys saada koskesta sähköenergiaa. Liikunta on lääkettä, ja rupattelu luonnon helmassa on mielihyvää.

Rantapohjan alkuperäinen juttu

Kutsu sukutapaamiseen 5.8.2017

Jäsenyys 2017

Tulosta tästä itsellesi sukuseuran jäsenyystarjouskirje. Kirje on PDF-muotoinen tiedosto, joka aukeaa Acrobat Reader-ohjelmalla. Mikäli sinulla ei ole Acrobat Readeria etkä halua asentaa sitä, voit lukea ja tulostaa alla olevan jäsenyystarjouskirjeen.

Arvoisa vastaanottaja – Hanhelan sukuun kuuluva!

Hanhelan Sukuseura ry, kotipaikka Oulu, on perustettu v. 2001 Haukiputaalla. Suvun kantavanhemmat ovat Simon Tuomaanpoika Hanhela (1801-1888) ja Maria Erikintytär Huru (1797-1884).

Hallitus ja muut toimihenkilöt 2016–2018

Puheenjohtaja H. Tapio Hanhela, Betonimiehenkatu 3 A 14, 90530 OULU, puh. 050 443 3067. Varapuheenjohtaja Aila Orabi ja jäsenet Anssi Hanhela, Jukka Hanhela, Hilppa Isola, Outi Orajärvi ja Eija Savilaakso. Sihteeri Tuomas Kauppila ja rahastonhoitaja Jouko Hanhela.
Tilintarkastajat Kimmo Kyhälä (vara Erkki Hanhela) ja Esko Paso (vara Salme Nauska).

Toimintaa

Suku- ja vuosikokous pidetään joka kolmas vuosi, seuraavan kerran vuonna 2018. Välivuosina on järjestetty sukutapaamiset luonnon helmassa. Sukuseuran toimintaan voit tutustua tarkemmin seuran kotisivuilla Internetissä. Ne löytyvät helposti googlaamalla Hanhelan Sukuseura. Sivuilta löytyvät kertomukset kokouksista ja tapaamisista.

Vuoden 2017 sukutapaaminen järjestetään lauantaina 5.8.2017 klo 13 pääosin taivasalla Hanhiperällä. Teemana on "Välläyksiä sadan vuoden taakse".

Laitapa kalenteriisi heti! Tarkempaa tietoa saat keväällä.

Liity jäseneksi – liitä myös läheisesi

Sukuseura toimii sitä paremmin, mitä enemmän on jäseniä (nyt 101). Sukuseuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka isän tai äidin puolelta on sukuun kuuluva tai joka avio-/avoliiton kautta on siihen liittynyt. Jäsen, joka täyttää 75 vuotta, on sen jälkeisistä vuosista vapaa maksusta. Tulevien vuosien tuotteista (esim. seuran tunnukset, sukukirja) jäsenet saavat alennusta, jonka suuruus riippuu jäsenyysvuosien määrästä. Alennus ei koske sukuseuran logolla varustettua mukia, koska se on sellaisenaan niin edullinen eli 5 euroa.

Jäseneksi liittyvän on ilmoitettava nimensä, syntymäaikansa, osoitteensa ja mahdollinen sähköpostiosoitteensa rahastonhoitajalle. Ilmoitus joko sähköpostilla jouko.hanhela@suomi24.fi tai Internetissä tai kirjeellä osoitteeseen Jouko Hanhela, Kurvitie 16, 91300 YLIKIIMINKI.

Jäsenenä pysyminen tai jäseneksi liittyminen tapahtuu maksamalla kalenterivuoden 2017 jäsenmaksu 10 euroa/jäsen. Ohjeellinen eräpäivä vanhoille jäsenille on Ystävänpäivä 14.2.2017. Uudet jäsenet voivat liittyä sukuseuraan milloin tahansa. Ainaisjäsenmaksu on 100 euroa.

Saajan tilinumero: FI41 5530 0320 0207 51
Saaja: Hanhelan Sukuseura ry
Maksaja
Eräpäivä: 14.2.2017
Maksettava EUR 10,00

Maksa jäsenmaksusi saman tien, älä jätä turhaan venymään – unohtuu. Kiitos!

Sukutapaaminen järjestetään lauantaina 5.8.2017 klo 13.00 alkaen Hanhiperällä. Tarkemmat tiedot saat alkukesällä jaettavassa jäsenkirjeessä.

Toivomme Sinun jakavan tätä avointa kirjettä mahdollisimman monelle sukulaisellesi – sukulaiselle, joka kuuluu Hanhelan sukuun!