Toimintaa 2014

tulosta | takaisin
     
 

Hanhelan Sukuseura Onnelassa

Hanhelan Sukuseura järjesti sukuun kuuluville toimintapäivän Haukiputaan Asemakylällä, Lomakoti Onnelassa, lauantaina 9.8. Suvun kantavanhemmat ovat Taipaleenkylässä asuneet Simo Hanhela (1801-1888) ja Maria Huru (1797-1884). Kokoontumisen teemana oli kimppatekeminen tavanomaisen seurustelun, rupattelun ja hyvästä ruuasta nauttimisen lisäksi. Kaikki 50 osallistujaa tulivat ja lähtivät hyvällä tuulella.

Päivä käynnistyi suloisin soinnuin, kun Sointusiskot-kööri heläytti muutaman laulun. Porina- ja muistelupiireissä tallennettiin herkullisia tapahtumia, tarinoita ja tuutulauluja vuosikymmenien varrelta. Kuvataidepajassa syntyi eri tekniikoilla kauniita tauluja ihmisistä, linnuista, kukista ja maisemista. Käsityöpajassa väkrättiin näyttäviä koristeita mm. kanaverkosta, Kiiminkijoen kaisloista ja paperimassasta. Askareitten välissä tepasteltiin ihan ölövinä pihalla tai heitettiin tikkaa ja kettinkiä tai pelattiin mölökkyä. Sukututkimuksen alkeitakin hiukan raotettiin.

Kuulumisia vaihdettiin vilkkaasti. Keskusteluiden aikajänne ulottui 1800-luvulta tähän päivään, ja huomisesta kauas tulevaisuuteen. Antoisa päivä päättyi yhteisiin lättykahveihin joen rannalla.

Rantapohja 21.8.2014

Arvoisa vastaanottaja – Hanhelan sukuun kuuluva!

Sukutapaaminen 2014 on toiminta- ja porinapäivä Lomakoti Onnelassa lauantaina 9.8.2014, kesäpäivä Kiiminkijoen rannalla kaikille sukuun kuuluville, myös sellaisille, jotka eivät ole sukuseuran jäseniä.

Sukuseuran säännöissä kerrotaan sukuseuran tarkoituksesta ja toiminnasta mm. näin:

"Sukuseuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi sukuseura pyrkii

  • järjestämään yhteisiä kokouksia, sukupäiviä, retkiä ja muita seuran toimintaan liittyviä samantapaisia tilaisuuksia
  • keräämään ja arkistoimaan sukua koskevaa tietoutta sekä saattamaan sitä jäsenten tietoon"

Kokoonnumme viettämään yhteistä kesäpäivää Haukiputaan Asemakylälle Lomakoti Onnelaan, Saarikankaantie 5, lauantaina 9.8.2014. http://www.lomakotionnela.fi/index.html

Tapaamisen aikataulu on väljä, jotta ehdimme porista ja porinan lomassa toimia yhdessä, kahvitella ja ruokailla:
- klo 10.30 aloitamme kahvilla pienen purtavan kera
- klo 11.00 siirrymme toiminta- ja porinapajoihin
- klo 13.30 syömme lounaan
- klo 14.30 jatkamme toimintaa ja turinointia ja ihailemme toistemme aikaansaannoksia
- klo 17–18 aikoihin ohjelma loppuu ja nautimme virkistävät päätöskahvit

Päivän aikana kukin voi osallistua mieltymyksensä mukaan erilaisiin toimintoihin. Voi osallistua yhteen ja samaan koko päivän tai sitten kuljeksia läpi kaikki tarjolla olevat. On sallittua olla toimiva osallistuja, on sallittua olla sivusta seuraaja, on sallittua olla.

Sukututkimus: Tarjoamme opastusta sukututkimuksen alkulähteille. Jos sinulla on hukassa sukulaisia, jotka ovat syntyneet ennen vuotta 1900, yritämme yhdessä löytää heidät. Internetissä olevat tiedot ovat 1700- ja 1800-luvuilta, joten tuoreempia tietoja sieltä ei yleensä löydy. Etsiminen on sitä helpompaa, mitä enemmän etsittävistä on perustietoja, kuten etunimet, isän etunimi, sukunimet, syntymäaika ja syntymäpaikka.

Valokuvien skannaaminen: Skannaamme paperisia valokuvia sähköiseen muotoon. Digitoitujen valokuvien säilyttäminen on helppoa. Kun kuvia jaetaan sopivasti suvun keskuudessa, ne tallentuvat useampaan koneeseen. Tällöin yhden koneen tuhoutuminen ei hävitä arvokkaita kuvia tavoittamattomiin. Vastuullisina kansalaisina pidämme huolen siitä, että kuvat eivät joudu asiattomaan levitykseen. Otapa mukaan sukuun liittyviä kuvia, vanhoja ja uusia, kuvia ihmisistä, rakennuksista, pihapiireistä, töistä ja toiminnoista. Hyvän lopputuloksen varmentaa, jos kuvat on etukäteen numeroitu ja niistä on erillinen luettelo; luettelo, jossa kerrotaan jokaisen kuvan ottamisajankohta ja -paikka sekä kuvassa olevien ihmisten nimet tai mikä tapahtuma on menossa.

Kuvataidepaja: Kun puhutaan vaikkapa seinätauluiksi tarkoitetuista teoksista, kuulee monesti sanottavan, että kuka tahansa osaisi tehdä paremman. Nyt on oivallinen tilaisuus kokeilla, miten onnistuu maiseman tai asetelman tai muotokuvan maalaaminen – tai ehkä piirtäminen. Sukuseurassa on muutamia kokeneita tekijöitä, jotka johdattavat taiteen tekemisen maailmaan.

Porina- ja muistelupiiri: Tavoitteena on tallentaa kirjalliseen muotoon menneen ajan asioita, väljällä aikahaarukalla eli kautta aikain. Keskustelujen aiheina voivat olla lasten ja nuorten leikit ja muut ajanvietteet, liikunta- ja urheiluharrastukset, menneisyyden työt ja työtavat, menneen ajan ruuat ja juomat, naapuriapu ja talkoohenki ja muut asiat. Nokkelasorminen sihteeri kirjaa asiat muistiin, ja saaliista muokataan sopivia tarinoita myöhemmin.

Käsityöpaja: Täällä käsitellään konkreettisesti käsillä monenlaisia luonnon- ja kierrätysmateriaaleja, Kiiminkijoen kaislaa, paperimassavelliä, kanaverkkoa ja muuta. Ammattinsa osaava tekstiilityönopettaja ohjaa ja teettää sellaista hyödyllistä ja kaunista, mihin on mahdollisuus tällaisessa sukutapaamispäivässä.

Sukuseuran hallitus ottaa mielellään vastaan ehdotuksia ja toiveita koskien päivän sisältöä ja tarjontaa. Kerro myös etukäteen, mikäli haluat esittää jotakin: lausuntaa, laulua, soittoa, taikatemppuja, viheltämistä, sahansoittoa…

Kesäpäivä Onnelassa onnistuu, kun jokainen osallistuja ilmoittautuu etukäteen. Ilmoittautumisen takaraja on 10.7.2014. Ilmoittaudu sukuseuran sihteerille joko sähköpostilla tai puhelimella: tuomas.kauppila@gmail.com ja puh. 0400 957 588. Varmenna ilmoittautumisesi maksamalla osallistumismaksu, 25 euroa, sukuseuran tilille FI41 5530 0320 0207 51. Maksun takaraja on 10.7.2014.

Osallistumismaksun hintaan sisältyvät kahvit ja ruokailu sekä Onnelan tilojen käyttö.

Huomioi myös seuraava: kerro ilmoittautuessasi mahdollisesta osallistumisesta Kuvataidepajaan tai Käsityöpajaan. Hankimme näihin pajoihin materiaaleja, joten osallistujien määrä on tiedettävä ennakkoon.

Onnelaan sopii osallistujia enintään 80 henkeä.

Tervetuloa sukutapaamiseen!

Toivomme sinun jakavan tätä avointa kirjettä mahdollisimman monelle sukulaisellesi.

Lataa tästä itsellesi kutsu sukutapaamiseen 9.8.2014

Liity jäseneksi – liitä myös läheisesi

Sukuseura toimii sitä paremmin, mitä enemmän on jäseniä (nyt 91). Sukuseuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka isän tai äidin puolelta on sukuun kuuluva tai joka avio-/avoliiton kautta on siihen liittynyt. Jäsen, joka täyttää 75 vuotta, on sen jälkeisistä vuosista vapaa maksusta. Tulevien vuosien tuotteista (esim. seuran tunnukset, sukukirja) jäsenet saavat alennusta, jonka suuruus riippuu jäsenyysvuosien määrästä. Alennus ei koske sukuseuran logolla varustettua mukia, koska se on sellaisenaan niin edullinen.

Jäseneksi liittyvän on ilmoitettava nimensä, syntymäaikansa, osoitteensa ja mahdollinen sähköpostiosoitteensa rahastonhoitajalle. Ilmoitus joko sähköpostilla jouko.hanhela@suomi24.fi tai Internetissä tai kirjeellä osoitteeseen Jouko Hanhela, Kurvitie 16, 91300 YLIKIIMINKI.

Jäsenenä pysyminen tai jäseneksi liittyminen tapahtuu maksamalla kalenterivuoden 2014 jäsenmaksu 10 euroa/jäsen. Ohjeellinen eräpäivä vanhoille jäsenille on Ystävänpäivä 14.2.2014. Uudet jäsenet voivat liittyä sukuseuraan milloin tahansa. Ainaisjäsenmaksu on 100 euroa.

Saajan tilinumero: FI41 5530 0320 0207 51
Saaja: Hanhelan Sukuseura ry
Maksaja
Eräpäivä: 14.2.2014
Maksettava EUR 10,00

Maksa jäsenmaksusi saman tien, älä jätä turhaan venymään – unohtuu. Kiitos!

Sukutapaaminen on toiminta- ja porinapäivä Lomakoti Onnelassa lauantaina 9.8.2014. Tarkemmat tiedot saat talvella, keväällä ja alkukesällä jaettavissa jäsenkirjeissä.

Toivomme Sinun jakavan tätä avointa kirjettä mahdollisimman monelle sukulaisellesi – sukulaiselle, joka kuuluu Hanhelan sukuun!