Toimintaa 2005

tulosta | takaisin
     
  Hanhelan Sukuseura ry – Sukutapaaminen 2005

Sukuseuran hallitus järjesti tämänvuotisen sukutapaamisen Haukiputaalla Jokelan koululla sunnuntaina 12.6.2005. Jokelan koulu sijaitsee Jokikylässä näköetäisyydellä Kiimingintien ja Haukiväylän risteyksestä, osoitteessa Pyhtisenmutka 7. Jokelan koulun rakentaminen on aloitettu vuonna 1925 ja käyttöönotto on tapahtunut seuraavana vuonna. Jokelan koulu on ollut kaikkien Taipaleenkylässä ja osan Jokikylässä asuneiden Hanhelan sukuun kuuluvien kansakoulu vuoteen 1966 saakka. Sen jälkeen rakennus ei ole ollut koulukäytössä.

Sukutapaamisen teemana oli ”Koulunkäyntiä ennen vanhaan Jokelan koulussa ja muualla”. Pilvipoutaisessa säässä kokoonnuimme koulun pihalla, jonne kyläyhdistyksen toimesta oli rakennettu penkkejä istuttaviksi. Hallituksen kutsua oli noudattanut 75 sukuun kuuluvaa, yhteensä neljästä eri sukupolvesta. Sukutapaamisesta oli kaksi ilmoitusta Rantapohja-lehdessä ja muutama tolppamainos kylillä. Kutsua jaettiin myös sähköpostilla jäsenhankintakirjeen yhteydessä reilusti yli sadalle sukuun kuuluvalle.

Jokikylän kyläyhdistys vastasi alaluokkaan sisustetun kahvilan antimista. Kohtuullista kuuden euron korvausta vastaan itse kukin sai juotavakseen kahvia, teetä, mehua ja kaljaa sekä syötäväkseen lohirieskaa, rukiista lihavoileipää ja tosca-kakkua. Hilla Hanhela soitti kannelta kahvilassa.  Kiiminkijokimelonnan osallistujat kävivät omalla tauollaan koulun ulkorakennuksessa olleessa ruokalassa syömässä poronlihakeittoa ja räiskäleitä. Jotkut sukutapaamiseen osallistuneet vahvistivat itseään syömällä myös keittoa ja lättyjä.

Elsa ja Pentti Hanhela kertoivat oppimisesta, opettamisesta ja asumisesta Jokelan koululla. Molemmat ovat käyneet siellä kansakoulunsa. Elsa on toiminut opettajana alaluokassa ja asunut siellä ensin yksin ja myöhemmin yhdessä Pentin kanssa.

Esko Siika-aho muisteli, kuinka sota-aika vaikutti kellolaisten koulunkäyntiin, niin opettajiin kuin oppilaisiin. Kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Markku Arvola valotti Jokelan koulun vaiheita ja kouluun liittyviä suunnitelmia Jokikylän kyläyhdistys ry:n hallinnassa.

Ossi Hanhela pohdiskeli nykyisin taideaineiksi kutsuttujen oppiaineiden asemaa 1940-luvulla. Silloin puhuttiin laulusta, piirustuksesta, käsitöistä ja veistosta.

Anja Soutukorva luki sisarensa Aila Saarikosken kirjoittaman kertomuksen koulunkäynnistä ja kouluasuntolassa asumisesta Hannuksen koululla Kiimingissä 1950-luvulla.

Kahvitunnin aikana väki tutustui perusteellisesti koulurakennukseen ja pihapiiriin. Yläluokassa oli kyläyhdistyksen taidepiirin taidenäyttely.

Vanhat muistot verestyivät vilkkaissa porinoissa. Yksi muistelus kirvoitti esiin toisen. Terveyssisaren tarkastukset rokotuksineen ja täystuhoineen olivat jääneet elävästi monen koululaisen mieleen. Opettajia todettiin olleen monenlaisia, mutta eiväthän oppilaatkaan olleet yhdestä puusta veistettyjä.

Sukutapaaminen kesti noin kolme tuntia. Osallistujat ja järjestäjät olivat tyytyväisiä tapahtuman antiin. Kesällä 2006 on vuorossa sukujuhla ja sukukokous.


(kuvaa klikkaamalla isompi versio uuteen ikkunaan)

Tuossa alla osallistujaluettelo ja kutsu/tolppamainos.

 

Sukutapaaminen Jokelan koululla 12.6.2005 – Osallistujat

Numerot 4.-7. tarkoittavat sukupolven järjestysnumeroa, kun Simon ja Maria Hanhela ovat ensimmäinen sukupolvi. ( ) Sulkumerkit tarkoittavat sukuun tullutta avio- tai avopuolisoa.

Yhteensä 75 osallistujaa.

Esiäiti Reeta Häkkilä
5. Esko Siika-aho

Esiäiti Kaisa Järvelä
5. Hilda Kauppi
6. Liisa Honkanen
5. *Tuula Väliaho
6. *Outi Väliaho, (6.) Mika Orajärvi * = suvussa kahta kautta
5. *Pauli Järvelä

Esi-isä Simuna Hanhela
5. Salme Nauska, (5.) Kalevi Nauska
6. Pentti Nauska, (6.) Rauni Nauska, 7. Anniina Nauska, 7. Antti Nauska
5. Hilkka Perätalo
5. Osmo Hanhela, 6. Janne Hanhela
6. Aila Postareff-Jurvelin, (6.) Jari Jurvelin 
5. Seppo Hanhela, (5.) Sanni Hanhela
4. Kauko Hanhela
4. Salme Saarela
5. Esko Paso, (5.) Lea Paso
5. Aarne Paso, (5.) Päivi Paso
4. Eino Hanhela
5. Anja Soutukorva, (5.) Lars Soutukorva
5. *Tuula Väliaho
6.* Outi Väliaho, (6.) Mika Orajärvi
5. *Pauli Järvelä
5. Asta Herrala
5. Anneli Holappa
5. Vuokko Saukko
5. Pirjo Hanhela
4. Sylvi Vittaniemi
5. Päivi Seluska

Esi-isä Juho Hanhela
5. Ossi Hanhela, (5.) Anneli Härkönen
6. Sirpa Hanhela-Perttunen, (6.) Vesa Perttunen, 7.Visa P.,7. Varpu P., 7. Vilja P.
6. Anssi Hanhela (6.), 7. Hilla Hanhela, 7. Sampsa Hanhela
5. Taisto Hanhela, (5.) Eija Hanhela
5. Eero Hanhela, (5.) Ritva Hanhela
6. Jukka Hanhela, (6.) Pirkko Malo-Hanhela, 7. Emmi Hanhela, 7. Hermanni Hanhela
6. Vesa Hanhela, (6.) Sigrid Järvekylg
5. Pentti Hanhela, (5.) Elsa Hanhela
6. Hilppa Isola, (6.) Markku Isola
6. Tuomas Kauppila
5. Paavo Hanhela, (5.) Raili Hanhela,
6. Erkki Hanhela, 7. Heidi Hanhela
6. Marjo Kyhälä, (6) Kimmo Kyhälä, 7. Kalle Kyhälä, 7. Sofia Kyhälä
6. Kirsi Kipinä, 7. Inka Kipinä, 7. Essi Kipinä
5. H. Tapio Hanhela, (5.) Marja Puirava-Hanhela
5. Jouko Hanhela, 6. Sara Hanhela

 

KUTSU

Mitä? Hanhelan Sukuseuran Sukutapaaminen 2005

Missä? Haukiputaalla Jokelan koululla

Milloin? Sunnuntaina 12.6.2005 alkaen klo 13.00

Hanhelan Sukuseuran hallitus kutsuu kaikki sukuseuran jäsenet ja muut Hanhelan sukuun kuuluvat tapaamaan toisiaan vuonna 1925 valmistuneelle Jokelan koululle.

Jokelan koulu sijaitsee Jokikylässä näköetäisyydellä Kiimingintien ja Haukiväylän risteyksestä, osoitteessa Pyhtisenmutka 7.

Sukutapaamisen teema on Koulunkäyntiä ennen vanhaan Jokelan koulussa ja muualla

Hallituksen ennalta pyytämiä puheenvuoroja

  • Elsa ja Pentti Hanhela: Oppimista, opettamista ja asumista Jokelan koululla
  • Esko Siika-aho: Sota-ajan vaikutus opettajiin ja oppilaisiin
  • Ossi Hanhela: Taideaineet eli laulu, piirustus ja käsityö/veisto oppiaineina
  • Markku Arvola: Jokelan koulu Jokikylän kyläyhdistys ry:n hallinnassa

Ohjelmaan otetaan mielellään lisää puheenvuoroja. Niistä voidaan sopia myös paikan päällä, mutta järjestelyt sujuvat jouhevammin jos halukkaat puhujat ilmoittautuvat etukä-teen puheenjohtaja H. Tapio Hanhelalle puh. 044 585 8665 tai sähköpostilla osoitteeseen h.tapio.hanhela@mtha.fi. Esiintymishaluisille koululaisille annetaan tilaisuus laulaa, soittaa, lausua tai esittää jotain muuta. Ennakkoilmoitus puheenjohtajalle.

Jokelan koululla voi samalla tutustua kyläyhdistyksen taidepiirin taidenäyttelyyn. Kiiminkijokimelonnan osanottajat pistäytyvät tauolla pihapiirissä samana iltapäivänä.

Kyläyhdistys tarjoaa sukutapaamisen osallistujille kohtuullista korvausta vastaan kahvia ja leipää sekä virvokkeita. Varaa siis mukaasi pikkurahaa. Pihalla on myös makkaranpaistomahdollisuus, joten voit ottaa mukaasi omat makkarat.

Jotta kyläyhdistyksen kahvila pystyy varautumaan sopivaan määrään juotavaa ja purtavaa pyydämme osallistujia ilmoittautumaan etukäteen. Ilmoittautuminen viimeistään keskiviikkona 8.6. seuran sihteerille Pentti Hanhelalle puh. (08) 816 6391 tai 050 583 5618 tai pentti.hanhela@pp.inet.fi.

Tervetuloa!

Hanhelan Sukuseuran hallitus
H. Tapio Hanhela, Esko Siika-aho, Ossi Hanhela, Aarne Paso, Aila Postareff-Jurvelin, Anja Soutukorva ja Tuula Väliaho sekä Pentti Hanhela ja Jouko Hanhela.

Sukutapaamisessa on mahdollista liittyä sukuseuraan 10 euron vuosijäsenmaksulla.

- - -

Arvoisa vastaanottaja – Hanhelan sukuun kuuluva!

Hanhelan Sukuseura ry, kotipaikka Haukipudas, on perustettu vuonna 2001. Hanhelan suvun kantavanhemmat ovat Simon Tuomaanpoika Hanhela (1801-1888) ja Maria Erikintytär Huru (1797-1884). Heidän jälkeläisiään on sukuselvityksen tiedostossa noin 1300 kahdeksassa sukupolvessa. Puolisoita tiedostossa on noin 560. Simonin ja Marian esivanhempia on kirjattuna 1600-luvulle.

Hallitus ja muut toimihenkilöt 2004 – 2006 hanhelansukuseura@fimnet.fi
Puheenjohtaja H. Tapio Hanhela, Puurovantie 2, 90900 KIIMINKI, gsm 044 585 8665. Varapuheenjohtaja Esko Siika-aho ja jäsenet Ossi Hanhela, Aarne Paso, Aila Postareff-Jurvelin. Anja Soutukorva ja Tuula Väliaho. Sihteeri Pentti Hanhela ja rahastonhoitaja Jouko Hanhela. Tilintarkastajat Kimmo Kyhälä (vara Erkki Hanhela) ja Esko Paso (vara Salme Nauska).

Toimintaa
Ensimmäinen suku- ja vuosikokous pidettiin Haukiputaalla 2003. Kesällä 2004 järjestettiin Hanhelan raitin kävely Ispinäpellolta Puukellokentälle. Tilaisuudet saivat hyvän vastaanoton. Tulevana kesänä 12.6. tapaamme Haukiputaalla Jokelan koululla. Jos haluat esittää omia koulumuistelujasi tai tiedät esiintymishaluisia (laulua, soittoa, lausuntaa) koululaisia, ota heti yhteys puheenjohtajaan. Seuraavassa suku- ja vuosikokouksessa 2006 julkistetaan ensimmäinen hallituksen nimeämä ”vuoden sukuseuralainen” ja mahdollisesti myös seuran tunnukset. 

Avoin kilpailu seuran tunnuksista avataan tällä kirjeellä. Osallistujan on kuuluttava sukuun, mutta ei välttämättä sukuseuraan. Kilpailun kohde on Hanhelan Sukuseuran vaakuna, joka ensimmäisenä painetaan pöytästandaariin. Muita käyttötarkoituksia voivat olla esim. isännänviiri, kirjepaperi ja pinssi. Osallistuminen on talkootyötä, koska sukuseura ottaa ehdotukset haltuunsa korvauksetta. Kilpailu kestää 31.12.2005 saakka. Ehdotukset tulee lähettää sukuseuran puheenjohtajalle.

Hanhelan Sukuseura ry:n toimintaan voit tutustua tarkemmin sukuseuran Internet-osoitteessa  http://personal.fimnet.fi/yhdistys/hanhelansukuseura/ . Tulevien vuosien tuotteista (esim. seuran tunnukset, sukukirja) jäsenet saavat alennusta, jonka suuruus riippuu jäsenyysvuosien määrästä.

Liity jäseneksi – liitä myös läheisesi

Sukuseura toimii sitä paremmin, mitä enemmän on jäseniä (nyt yli 60). Sukuseuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka isän tai äidin puolelta on sukuun kuuluva tai joka avio-/avoliiton kautta on siihen liittynyt. Jäsen, joka täyttää 75 vuotta, on sen jälkeisistä vuosista vapaa maksusta.

Jäseneksi liittyvän on ilmoitettava nimensä, syntymäaikansa, osoitteensa ja mahdollinen sähköpostiosoitteensa rahastonhoitajalle. Ilmoitus joko sähköpostilla joukohanhela@luukku.com tai internetissä tai kirjeellä osoitteeseen Jouko Hanhela, Kurvitie 16, 91300 YLIKIIMINKI.

Jäsenenä pysyminen tai jäseneksi liittyminen tapahtuu maksamalla kalenterivuoden 2005 jäsenmaksu 10 euroa/jäsen. Ohjeellinen eräpäivä vanhoille jäsenille on 15.04.2005. Uudet jäsenet voivat liittyä sukuseuraan milloin tahansa. Ainaisjäsenmaksu on 100 euroa.

Saajan tilinumero: 553 003 - 220 751
Saaja: Hanhelan Sukuseura ry
Maksaja:
Eräpäivä: 15.04.2005
Maksettava EUR: 10,00

Maksa jäsenmaksusi saman tien, älä jätä turhaan venymään – unohtuu.

Tervetuloa Haukiputaalle Jokelan koululle sunnuntaina 12.6.2005 klo 13.00. Ohjelman ja ilmoittautumisohjeet saat hallituksen jäseniltä tai seuran internet-sivuilta toukokuussa.

Toivomme Sinun jakavan tätä kirjettä mahdollisimman monelle sukulaisellesi!